Passionsfruktsbollar


Jag har tidigare lagt upp ett recept på passionsfruktsbollar men dessa är saftigare än de förra (och nötfria) och smakar riktigt intensivt av passionsfrukt. Dessutom har jag pimpat dem med blå spirulina som inte ger någon smak utan bara lite nyttigheter och framförallt en häftig färg! Men det går lika bra att skippa spirulinan, då blir bollarna gula istället. På bilden syns bollar före och efter rullning i passionsfruktspulver. 

PASSIONSFRUKTSBOLLAR

10 st
1,25 dl havregryn
1 msk kokosolja utan smak
1-2 tsk passionsfruktsjuice (jag tinar fryst passionsfrukt och silar bort kärnorna)
0,5 tsk passionsfruktspulver
0,25 tsk blå spirulina (valfritt)
En nypa flingsalt
Passionsfruktspulver att rulla bollarna i

1. Mixa alla ingredienser. Tillsätt lite juice i taget, tills du har fått en smet som håller ihop.
2. Rulla till bollar och rulla bollarna i det extra passionsfruktspulvret.  
3. Förvara i kyl i tätslutande burk. Går också att frysa in men blir inte riiiktigt lika goda då.