Bästa tårtbotten!




Det här är överlägset den bästa tårtbottnen ever! Kom över receptet för många år sen och har aldrig använt något annat sen dess. 

Bottnen blir HÖG och konsistensen är perfekt fluffig! Har tyvärr ingen bra bild som visar detta, får komma ihåg att fotografera bättre nästa gång jag bakar tårta!

Dessutom är det få ingredienser, den är otroligt lättbakad. Jag har low-fodmap-ifierat den genom att byta ut vetemjöl mot dinkelsikt helt enkelt och det blev lika bra. På bilderna har jag gjort halva receptet till en något mindre (i diameter) tårta. 

TÅRTBOTTEN
1 vanlig tårta (2-3 bottnar)

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl dinkelsikt
1,5 dl potatismjöl
2,5-3 tsk bakpulver

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Vispa ner resterande ingredienser. 
4. Klä en form med avtagbara kanter med bakplåtspapper. Gör en hög krage, för tårtan växer garanterat över formens kanter. För att få pappret att fästa, använd lite vatten. Häll i smeten. 
5. Grädda på nedersta falsen i 30-40 minuter, kolla med provsticka.


CHOKLAD-BOTTEN:
Byt ut 0,5 dl dinkelsikt och 0,5 dl potatismjöl mot kakao och använd 3 tsk bakpulver. Kan ta något längre tid i ugnen.


Halvvägs in i gräddningen och tårtan har redan växt över formkanten. 




Jag fyllde denna tårta med chokladkräm, passionsfruktsjuice, hallongrädde och jordgubbar.
Dekorerade med chokladbark av mörk och vit choklad + frystorkade jordgubbar. Toppade allt med ännu mer jordgubbar!